CEL MAI MODERN CENTRU DE RECUPERARE DIN ROMÂNIA

În luna aprilie, a acestui an, s-a deschis Spitalul San Confind din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat prahovean, care oferă servicii la standarde europene.

Este utilat cu echipamente tehnologice ultraperformante, de ultimă generație, achiziționate de la cei mai buni producători mondiali în domeniu.

Prima structură funcțională a acestei unități spitalicești este Baza de Tratament și Recuperare Medicală.

Secția de BALNEOFIZIOKINETOTERAPIE cuprinde următoarele activități: Consultații de specialitate; Fizioterapie: electroterapie și terapie cu vacuum; Magnetoterapie; Terapia durerii cu laser, ultrasunete, șocuri pneumatice, unde scurte, microunde, tracțiuni  cervicale, lombare eficiente în afecțiunile coloanei vertebrale, în afecțiunile membrelor, și în bolile degenerative reumatismale; Kinetoterapie; Masaj; Împachetări cu nămol sau cu parafină cu mențiunea că sursa nămolului este din Lacul  Techirghiol, iar procedeele de utilizare sunt identice cu cele ale Sanatoriului Techirghiol; Sauna uscată și umedă; Recuperare robotizată pentru afecțiunile membrelor, proceduri adresate pacienților care prezintă reducerea mobilității articulare în urmă unui accident vascular cerebral și a altor patologii neurologice; Balneohidroterapie: 4 căzi cu apă sărată și nămol, 5 căzi cu apă sărată caldă și rece, 4 căzi pentru duș subacval și băi de plante, un bazin de 9 x 4 m pentru recuperarea medicală a adulților, un bazin de 7 x 2, 5 m pentru mers în contracurent, destinat adulților și un bazin pentru recuperare medicală, destinat copiilor; Aromaterapie; Băi plante.

Unul dintre cele trei bazine cu apă sărată, pentru recuperare și relaxare în regim de piscină, este accesibil persoanelor cu handicap locomotor, prin amenajarea cu elevator. Fiecare pacient lucrează individual cu un kinetoterapeut.

img_4677

Apa izvorului din Poiana Câmpina, care alimentează printr-o conductă de aducțiune Baza de Tratament, are cel mai înalt grad de salinitate din țară, având o mineralizare totală de 321 g/ l.

Potrivit specialiștilor San Confind, cura de tratament și de recuperare medicală poate acționa asupra următoarelor tipuri de afecțiuni: reumatismale: poliartrită reumatoidă, artroze, tendinite, fibrosite; postraumatice: recuperare după imobilizări în aparat gipsat, recuperări postoperatorii pentru mușchi, articulații, oase, entorse, luxații; dermatologice: zona zoster, unele forme de psoriasis; respiratorii – sinuzite; neurologice – pareze; vasculare periferice – arterită, insuficiența venoasă.

img_4664

În departamentul de Imagistică se lucrează cu echipamente medicale marca Siemens sau General Electric pentru gama de investigații: RMN – rezonanță magnetică; CT- tomografii computerizate; mamografii; osteodensitometrii; RX – radiologie convențională.

Un element de noutate, într-un spital, constă în procedurile specific medicinei tradiționale chineze, oferite de doctorul Qu Zongfeng, specialist în acupunctură. Efectele procedurilor de balneo-fizioterapie sunt susținute și accelerate semnificativ de acupunctură. De asemeni, acupunctura reface echilibrul energetic al organismului, este utilă în tratamentul stresului, bolilor de inimă, ale aparatului digestiv sau renal.

“Acupunctura tratează aproape orice  diagnostic, iar rezultatele sunt deseori spectaculoase. Chiar și în acest scurt timp de la deschiderea bazei de tratament, am avut peste 200 de pacienți și marea majoritate sunt foarte mulțumiți de rezultate încă de la primele ședințe. Cel mai recent exemplu este un pacient care ne-a împărtășit că în ultimii doi ani a fost văzut de 11 medici care n-au reușit să-i trateze problemele de sănătate astfel încât să se simtă mai bine. Acuza dorsalgii accentuate combinate cu o stare depresiva. În schimb, după zece ședințe de acupunctură este foarte mulțumit de felul în care s-a schimbat starea lui.” a explicat Monica Radu, asistenta doctorului Qu Zongfeng.

img_5584

“Pentru a beneficia de serviciile medicale, ale San Confind, pacientul trebuie să intre pe http://www.sanconfind.ro să ia numărul de la recepție și să se programeze pentru consultație. Dacă are stabilit un diagnostic, i se va prescrie tratament, iar dacă nu are un diagnostic, i se vor face investigații. În funcție de diagnostic, medicul recomandă pacientului un plan de tratament  individual, fiecare pacient are un plan de tratament individual.

Putem primi pacienți din toată țara, în regim ambulatoriu. Avem parteneriate încheiate cu unități de cazare din Câmpina. Prețul unei nopți de cazare, și trei mese incluse, este de 75 de lei.  Asigurăm transport gratuit către baza de tratament.

Copiii, care vor veni la San Confind, vor fi sub atenta supraveghere a unui kineoterapeut sau fizioterapeut, iar părinții îi pot însoți în sălile de tratament. Părintele, copilul și kinetoterapeutul sunt într-o colaborare continuă pentru observarea progreselor în urma tratamentului, dar și pentru tratamentul de întreținere pe care îl poate face copilul, acasă.

Menționez că nu există diagnostic pe care să nu-l putem trata sau ameliora, în funcție de stadiul bolii”, a declarat Iuliana Barbu, referent marketing la San Confind.

“Casa de Asigurări decontează aproape toate procedurile pe care le avem în baza noastră de tratament, dar momentan avem 40 de locuri, pe lună. Suntem la început, în viitor sperăm să avem mai multe locuri.

Contra cost pacientul poate să-si aleagă orice procedură, există o listă de prețuri afișată pe site. Baza de tratament oferă posibilități de întreținere pentru persoane care nu suferă de o afecțiune sau pentru sportivi. Aceștia își pot alege singuri procedurile.

Tot personalul medical a venit prin concurs la San Confind, s-a făcut o triere riguroasă, s-a impus o disciplină etică și profesională. Pacientul este mereu în centrul atenției și niciun angajat nu primește bacșiș”, a relatat Ioana Sultanii, Turism Medical.

În aproximativ trei ani Spitalul San Confind va avea structura unui centru medical la standarde europene, va include nu doar spitalul propriu-zis cu multiple secții, ci și un ambulatoriu de specialitate, o farmacie, laboratoare de cercetare și de analize medicale dintre cele mai complexe, un hotel-restaurant legat de baza de tratament printr-un tunel de sticlă.

Articol preluat de pe observatorul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Adela Pârvu - Interior design blogger

O viaţă avem? Colorată să fie!

Alăptează!

Resurse pentru suport in alaptare

WELCOME TO ROMANIA !

With this Blog we want to get you out there and explore this wonderful place called ROMANIA !

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Adolescentzi

un blog pentru fiecare dintre voi

Blogul Asociatiei IHTIS Romania

Promovam interesele tinerilor cu dizabilitati fizice

%d blogeri au apreciat: