UN MEDIC ROMÂN DIN MONACO OPEREAZĂ GRATIS

Un medic cardiolog român stabilit la Monaco, Constantin Turchina, a pus bazele unei asociații prin care medicii români care lucrează în spitalele de pe Coasta de Azur să îi poată îngriji pe românii cu boli care necesită tratamente scumpe sau o operație în străinătate complexa și nu-și permit.
Primul pacient care a beneficiat de serviciile oferite de Asociația medicilor de origine română de pe Coasta de Azur (Amoro) este un băiețel de 9 ani, care a fost operat la inimă.
Întrebat de jurnaliștii francezi care este motivul pentru care a creat asociația Amoro, Turchina a răspuns că peste o mie de doctori români lucrează în prezent pe Coasta de Azur și îi s-a părut că este necesar să creeze o punte între comunitatea de medici din Monaco și românii de acasă.
„Asociația ne permite să ajutăm, prin mijloacele de care dispunem şi pe cât de bine putem, țara noastră de origine. Din asociație fac parte, în special, profesioniști din domeniul medicinei, de origine română”, a explicat cardiologul.
Prin contribuția doctorului Clara Alexandrescu, asociația a venit în ajutorul unui copil român de 9 ani care a fost operat cu succes de către profesorul Gilles Dreyfus la Centrul cardio-toracic din Monaco. Tuchina spune că reușita acestei operații este doar începutul pentru activitatea pe care o va desfășura Asociația Amoro. Fondurile financiare vin din partea investitorilor privați, ale fundațiilor caritabile din Monaco, dar și din partea băncilor și a altor structuri comerciale. De asemenea, inclusiv membrii asociației, adică medicii, fac donați pentru a facilita tratament sau o operație în străinătate celora care nu au posibilitate.. „Este o mare bucurie pentru mine să văd cum românii de peste hotare vin în ajutorul țării lor cu entuziasm și dragoste”, a spus medicul român.
El a mai povestit pentru jurnaliștii francezi că în Monaco există o comunitate română bine închegată, care nu a uitat legătura cu România.
Mai multe despre asociația Amoro puteți afla pe acest site.

Articol preluat de pe dizabil.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Adela Pârvu - Interior design blogger

O viaţă avem? Colorată să fie!

Alăptează!

Resurse pentru suport in alaptare

WELCOME TO ROMANIA !

With this Blog we want to get you out there and explore this wonderful place called ROMANIA !

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Adolescentzi

un blog pentru fiecare dintre voi

Blogul Asociatiei IHTIS Romania

Promovam interesele tinerilor cu dizabilitati fizice

%d blogeri au apreciat: