SAVURAREA UNEI CAFELE E UN MOMENT SPECIAL

Ce înseamnă a servi o cafea în lumea modernă de astăzi? Un obicei? Sau un adevărat ritual? Sau un preț pentru revigorare? Sau un moment special? Un simplu tabiet? Stau și mă gândesc la asta … cu o cafea pe masă. Cu un mic laptop, pe una dintre măsuțe de cafea ieftine. Cafea a cărei gust nici nu îmi mai place precum altădată! Atunci de ce continui să o fac?! Acesta este lucrul frapant . De ce să continui să beau, zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi câte o cafea? Poate ca orice obicei, repetat, devine ceva apropiat de un ritual, ceva  apropiat de o experiență spirituală, sau un fel de obicei prin care încercăm să ne regăsim liniștea, sau să ne regăsim pe noi înșine, sau să obținem un fel de comuniune cu persoana împreună cu care servim o băutură neagră la o mică masă de cafea la un preț avantajos. La fel cum unii își caută liniștea în obiceiul de a fuma o țigară, sau precum călugării caută comuniunea cu divinitatea în obiceiul rugăciunilor zilnic repetate.

Sau poate căutăm doar un mijloc de a ne pune pe picioare, de a ne inviora pentru a nu mai simți oboseala în ziua de muncă ce urmează? Dar  parcă cafeaua e mai gustoasă la o măsuță de cafea frumoasă, pentru că omului îi place frumosul! Dar pentru omul modern această trebuie o regulă să aibă o măsuță de cafea în casa sa.

 

Nici nu e de mirare dacă ne gândim că la începuturi cafeaua era folosiță de călugări pentru a-i ajuta în privegherea în lungile nopți de rugăciune, după ce inițial a fost descoperită de un modest pastor cu nume cald (Kaldi) in Etiopia. Din păcate pe atunci nu erau măsuțe de cafea, ci o masă de cafea era masa pentru mâncare O băutură neagră de pe continentul negru menită să se revigoreze pe călugări sau pe beduini în negrele nopți de rugăciune. Nopți negre cu sclipiri aurii în lichidul negru și aproape magic, precum cerul negru și înstelat al nopții în deșert.

Cu siguranță, ca mulți dintre oamenii moderni de astăzi caută mai mult decât o simplă revigorare zilnică, caută un fel de magie, pe care nu reușesc să o atingă niciodată, dar pe care o simt deseori aproape, de aceea  îi motivează  să  o caute în continuare, sau să o înțeleagă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Adela Pârvu - Interior design blogger

O viaţă avem? Colorată să fie!

Alapteaza!

Resurse pentru suport in alaptare

WELCOME TO ROMANIA !

With this Blog we want to get you out there and explore this wonderful place called ROMANIA !

Ganduri, dorinte, vise si altele...

Vantul, care nu are nici miros nici greutate isi da seama ca exista cand culca la pamant holdele de grau. "Exist, gandeste el, pentru ca fac pe altii sa se incline."

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Adolescentzi

un blog pentru fiecare dintre voi

Blogul Asociatiei IHTIS Romania

Promovam interesele tinerilor cu dizabilitati fizice

%d blogeri au apreciat asta: