TE IAU DAR FĂRĂ CĂRUȚ

Numai în România poți auzi astfel de fraze cum este titlul acestui articol. Această frază s-a auzit Miercuri 24 Mai 2017 în Autogara din Dorohoi, când m-am pornit să călătoresc spre Iași cu microbuzul Transport Mixt S. A. Dorohoi, pe ruta Darabani-Iași, ce pleacă din Dorohoi la ora 16, 15. Ajunge tata cu mine în brațe la ușa microbuzului și primește două lovituri rapide ,,Numai sunt locuri și nu ia nici un fel de bilete gratuite, pentru că n-are contract cu Casa de Pensii”! (eu am bilete gratuite de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani și nu de la Casa de Pensii) Totuși îmi face un loc în spatele mașinii, unde urcă tata cu mine în spate străbătând culoarul ca și soldații în tranșee, pentru că pe primul scaun nu m-a lăsat, căci este periculos când pune o frână și pe al doi-lea nu își permite să roage să se ducă cineva în spate. Văzând aceasta, tata a sunat la 112 să vină Poliția, dar îi s-a spus că nu-i treaba acestei instituții! Cu toate astea am stat comod.

Partea halucinată abia acum vine, pentru când a venit vorba să urce căruțul s-a opus cu vehemență pentru că n-are loc, în timp ce portbagajul era plin cu pachete tip poștă. Abia a pus căruțul pe culoar, unde în Autogara din Botoșani, două fete a făcut salturi peste căruț să iasă la aer.

Când a venit vorba de plată ne-a cerut 52 de lei, dar pe urmă mamei i-a luat biletul de pensionari și 18 lei, iar mie nimic spunând că dacă sunt controale să spun că sunt călătorul său.

În timp ce călătoream, sună tata pe mama și îi dă numărul administratului de la Iași cu care vorbise și a spus că firma respectivă are contract pentru bilete de handicap și că să-l sunăm când ajung în Iași că va veni să vorbească cu șoferul, dar când la sunat a spus și dumnealui că n-au contract. Șoferul l-a sunat pe directorul său și a afirmat că Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani a reziliat contractul cu ei!

Partea bună este că șoferul m-a ajutat să cobor!

Voi scrie și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Copilului Botoșani, să văd ce valoare au aceste bilete gratuite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Adela Pârvu - Interior design blogger

O viaţă avem? Colorată să fie!

Alăptează!

Resurse pentru suport in alaptare

WELCOME TO ROMANIA !

With this Blog we want to get you out there and explore this wonderful place called ROMANIA !

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Adolescentzi

un blog pentru fiecare dintre voi

Blogul Asociatiei IHTIS Romania

Promovam interesele tinerilor cu dizabilitati fizice

%d blogeri au apreciat: