NECESITATEA UNUI CENTRU-PILOT DE INCLUZIUNE A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI DIN COMUNITATE

Când se vorbește în România de probleme persoanelor cu dizabilități, se face referire la venitul modest pe care îl primim și la lipsa accesului în unele locuri publice și instituții de stat și private.
În urmă cu aproximativ doi ani, văzând cum timpul zboară nemilos pentru familia mea, am scris câteva gânduri despre cum mi-aș dori să fie un Centru de Independență pentru persoane cu dizabilități, cu camere și grupuri sanitare individuale, bucătărie, sală de mese, de întreținere fizică specifică nevoilor noastre, de relaxare și socializare, o cameră de gardă care să aibă un sistem de comunicare cu fiecare cameră din Centru, o Capelă Ortodoxă sub ocrotirea Sfântului Vasilie Cel Mare, precum și un parc cu verdeață pentru anotimpul cald.
Mi-aș dori ca Centrul să ofere și acces la o pregătire atât fizică cât și emoțională pentru clipa în care persoana cu dizabilități va fi nevoită să devină definitiv rezident. De aceea, va fi deschis către orice persoană cu dizabilități curioasă sau dornică să experimenteze traiul fără familie pentru cât timp dorește sau poate rezista unei astfel de schimbări.
Pe lângă acestea, Centrul ar răspunde unei nevoi de asistență de scurtă durată, pe perioada în care aparținătorii persoanei cu dizabilități sunt nevoiți să se deplaseze sau sunt în incapacitate de a avea grijă de persoana menționată.
Aceste dorințe enumerate mai sus, le doresc pentru a avea o viață decentă conform cu nevoile noastre.

Auzind la TV că ar exista fonduri europene pentru astfel de proiecte, anul trecut am hotărât să fac cunoscută ideea mea autorităților locale, dar am primit celebrul ,,NU SE POATE”!
Pe data de 1 Decembrie 2017 am făcut un grup pe Facebook cu ideea mea și după două zile s-a înscris în grup o doamnă consultant pentru fonduri nerambursabile, care conduce și o Asociație ce își propune îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități. Am aflat astfel că există mai multe variante pentru accesarea de finanțare și cine sunt organizațiile care ar putea să realizeze acest proiect.
Am făcut și niște pași mici: am obținut de la Direcția de Asistență Socială Dorohoi situația statistică a persoanelor cu dizabilități din oraș și le-am transmis un material cu ideea mea de proiect și sursele de finanțare pe care le-am identificat.
A trecut de atunci ceva vreme, și cred că este momentul să încep să caut un ONG acreditat ca furnizor de servicii sociale care să vrea să se implice și să realizeze acest proiect.
Deci… vă rog trimiteți-mi orice idee sau propunere pe adresa girada_mariusviorel@yahoo.com, pentru că timpul este nemilos inclusiv cu disponibilitatea fondurilor pentru viitorul Centru-pilot de incluziune a persoanelor cu dizabilități din comunitate!

Publicitate

4 Responses to NECESITATEA UNUI CENTRU-PILOT DE INCLUZIUNE A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI DIN COMUNITATE

 1. Mihai bacanu spune:

  Şi eu am un grup pe Facebook, tot al persoanelor cu dizabilități!
  Avem şi un ONG nou înființat. ..
  Dacă vrei să-mi dai numele grupului tău sau să mă adaugi !
  Îți doresc succes cu proiectul !

 2. Marius Girada spune:

  Dacă dați click unde am scris despre grup se deschide grupul.

 3. zoltybogata spune:

  Este o ideie foarte bună, mai ales că cei care ne îngrilesc, la un moment dat nu vor mai putea și ce vom face atunci? Multă sănătate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Adela Pârvu - Interior design blogger

O viaţă avem? Colorată să fie!

Alăptează!

Resurse pentru suport in alaptare

WELCOME TO ROMANIA !

With this Blog we want to get you out there and explore this wonderful place called ROMANIA !

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Adolescentzi

un blog pentru fiecare dintre voi

Blogul Asociatiei IHTIS Romania

Promovam interesele tinerilor cu dizabilitati fizice

%d blogeri au apreciat: