Despre mine

Numele meu este Girada Marius, m-am nascut pe 05 03 1979 in orasul Dorohoi judetul Botosani si din cauza nasteri grele, am un handicap fizic gradul intai.

Primul lucru major din viata mea au fost cei 10 ani la Centrul de recuperare de la Dezna judetul Arad, in perioada 1980 1990. Imi amintesc cu multa placere de acesti ani, deoarece la Dezna nu m-am simtit in spital, ci intr-o mare familie. De la seful spitalului medicul Corneliu Barsan si pana la femeile de serviciu toti iti erau prieteni. Primul pas in pregatirea mea, l-am facut la logopedie unde imi placea enorm. Desi la acei ani ai mei, nu invatam din materii scolare, am invatat multe lucruri folositoare. Si pe langa asta, am invatat ceea ce invata un copil mic, sa port limba in gura, sa mestec etc. Caci datorita bolii, am invatat mai greu aceste reguli fata de un copil sanatos. Spitalul este cu spatele lipit de munte, ceia ce face sa fie o zona superba.

Niciotata parintii mei nu m-au izolat, chiar din contra, am fost impreuna peste tot si poate de asta nici eu n-am fost complexat de handicap si am vrut din totdeauna sa fiu o persoana cat mai normala si activa la tot ce se intampla in jurul meu.

Eu lucrez la PC cu nasul caci nu am siguranta in mani si niciodata n-am vazut asta ca un dezavantaj ci ca o victorie, caci as fi putut sa nu pot nici atat. Reusita mea a fost pentru unii o curiozitate, caci cineva de la Pro tv, m-a cautat numai sa vada cum scriu la PC si mi-a marturisit ca a incercat sa scrie si el la PC cu nasul, dar n-a putut.

Internetul mi-a dat sansa sa comunic mai usor cu restul lumi, caci din cauza handicapului, nu am contact cu ceilalti, asa ca orice om. Am reusit cu ajutorul internetului sa-mi fac prieteni in tara si strainatate. Am incercat sa le reamintesc autoritatilor statului de problemele persoanei cu handicap si chiar o propunere de modificare a legi 448 din 2006, dar din pacate fara rezultate.

Pe 1 Octombrie 2008 Parintele meu duhovnic Constantin Muha a venit cu agheasma. [ la noi vine preotul lunar si face agheasma ] Deci venind preotul, i-am spus sa facem un ong ca sa ne aparam drepturile. Atunci d-lui a spus ca i-mi va trimite e-mailul unei fete si ea avand handicap fizic, dar care a infiintat asociatia IHTIS si ca vrea sa construieasca un Centru de Viata Independenta in satul Dumeni comuna George Enescu. [ in apropierea Dorohoiului ] A doua zi am primit e-mailul lui Mihaela Mihaescu si am inceput sa vorbim.

Pe 6 Decembrie acelasi an, IHTIS a organizat la Botosani in parteneriat cu Fundatia SOROS un curs in care am invatat sa devenim bloggeri. Asa am reusit sa-mi fac acet blog unde am posibilitatea sa spun intergii lumi, ca si dintr-un scaun cu rotile si tastand cu nasul, poti sa-ti implinesti visele.

De mic mi-am dorit sa lucrez in domeniul social si iata, de doi ani sunt membru activ in Asociatia IHTIS, unde noi cei cu handicap fizic ne auto-reprezentam si vrem sa ne aratam in primul rand noua insine si apoi celorlalti ca putem sa fim parteneri egali cu cei fara handicap in societate. Am incercat sa le spun si altor persoane cu handicap despre IHTIS si m-au intrebat ce le oferim? La vremea aceia eram si eu la inceput si nu stiam ce raspuns sa dau, dar astazi le-as spune ca IHTIS incearca sa spuna lumii ca: „si tu poti sa participi activ in societate cu calitatile si aptitudinile pe care le ai”.

Datorita faptului ca nu avem inca la IHTIS CENTRUL DE VIATA INDEPEDENT mult dorit, dar deocamdata, internetul este singura posiblitate de a tine legatura intre noi si de a incerca sa facem un pas inainte impreuna cu toti membrii IHTIS.

Din cauza handicapului, nu am reusit sa merg la scoala, dar dorinta de a acumula cat mai multe cunostinte, o am de mic. Religia imi place de mic si la un moment dat, am dorit sa creez si eu asa cum aud ca au facut cei ce ii ascult mereu. Imi place sa scriu versuri si am compus 31 de poezii majoritatea religioase. Cu ajutorul Asociatiei IHTIS am reusit sa-mi implinesc un vis, acela de a-mi publica o mica parte din poezile mele, in cartea cu mai multi tineri autori cu si fara dizabilitati numita; RAVAS PENTRU LUMEA DE AZI lansata pe 3 Decembrie 2009 la prima editie a festivalului SUFLET LANGA SUFLET PRIN COLINDUL ROMANESC, unde bucuria a fost imensa.

Tot cu ajutorul Asociatie IHTIS am reusit sa scot si cartea mea de poezii nmita; VIATA ROMANILOR SI CREDINTA LOR aparuta in cadrul proiectului; Editura IHTIS. Pe 8 Martie 2011 am lansat in cadrul spectacolul UN ZIMBET SI UN GAND FRUMOS PENTRU MAMA origanizat de Seminarul licial ortodox SFANTUL IOAN IACOB din Dorohoi.

Pe 24 Mai 2011 am fost invitat de d-nul Profesor doctor in filozofie Ciprian Voloc sa particip la Cenaclul Editor care l-a infintat. A fost unul dintre cele mai frumoase evenimente din viata mea, cand cartea mea de poezii, a fost analizata si apreciata de cei mai mari oameni de cultura ai Dorohoiului. Cu acest prilej, am fost invitat sa fiu co-autor cu cateva poezii la cartea Antologia Dorohoiului. Bucuria este enorma, ca pot fi co-autor la aceasta carte alaturi de oameni de valoare din orasul Dorohoi

Apoi incerc sa scriu o carte religioasa despre patimile Domnului nostru Iisus Hristos cu titlu; SCOALA SAPTAMINII PATIMILOR, in care vreau sa arat importanta pentru noi a jertfei pe Cruce a Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Cartea cuprinde texte din Sfanta Scriptura, urmate de comentariele mele si la finalul fiecarui capitol voi scrie o mica rugaciune.

Mai am un frate mai mic cu 3 ani care a lucrat 5 ani in Spania. Intr-o zi a sunat acasa si i-a spus tatei ca mi-a luat un carut electric. Cand am auzit m-am inegrit de suparare, caci nu credeam vreodata ca-l voi putea conduce. Pe atunci speram sa merg la operatie in China si ziceam ca i-mi trebuie bani, nu carucior electric. Dar Dumnezeu stie ce face, caci in China n-am mai fost si carutul i-mi este foarte folositor si ma pot misca singur pe strada mea si-n tot orasul insotit de un parinte.

Intr-o zi, m-am intalnit cu o vecina de pe strada mea si mi-a spus ca a vazut la tv un baiat din Iasi care a facut o operatie anti-spastica la Chisinau si sa simte bine. Vin acasa, gasesc baiatul pe net si ii scriu. Imi spune ca a fost la Chisinau prin fundatia IKON din Galati. Nici una, nici doua, scriu si eu la Galati si i-mi raspunde dandu-mi formularul de inscriere si sa le trimit copie de buletin al meu si ale parintilor, copie dupa certificat de handicap si o iesire din spital pe care le-am scanat si le-am trimis. Si iata ca, Sambata 28 August am fost la Galati unde a venit medicul Marcel Platon de la Clinica Gynesource din Chisinau, un om foarte de treaba. Dupa ce m-a consultat, m-a programat la operatie pe 30 Noiembrie 2010. Operatia este sub-cutanata in punctele spastice si a costat 1850 de euro, dar din pacate cu mici rezultate.

Dupa operatia de la Chisinau am inceput acasa recuperarea cu Alina Miron kinetoterapeut la spitalul Sfantul Gheorghe din Botosani. Am lucrat 12 sedinte in care am muncit cate doua ore pe zi cu tot felul de exerciti cunoscute de mine. A fost putina munca, dar a meritat, caci numai asa pot spera la o usoara recuperare.

O mare reusita in acest an e aceia ca sunt elev. In luna Iunie am dat cateva teste pentru clasa intai si din toamna fac clasele a doua a treia si a patra in anul scolar 2011 2012. Cu ajutorul Lui Dumnezeu sper sa pot invata cat mai bine sa pot avea un job pe calculator.

Tot cu scoala am fost in prima tabara la Calimanesti pe Valea Oltului in judetul Valcea. Am petrecut 5 zile minunate intr-o zona superba din tara noastra. Am vizitat Manastirea Cozia si Schitul Ostov, doua locuri pline de spiritualitate si de istorie. Am legat prietenii frumoase si a fost ceva de vis.

In luna Septembrie am fost la Centrul de Recuperare din Statiunea Felix unde am stat doua saptamani. Chiar din tren am cunnoscut trei tineri din Dorohoi draguti cu care m-am imprietenit si in Ajun de Craciun am avut placuta surpriza de a ma colinda. La Centrul am facut recuperare si inot fiind apa termala ceia ce este bun pentru mine, dar nu prea am avut prilejul sa fac inot. Si aici am legat prietenii frumoase cu care tin legatura prin telefon sau prin internet.

Din Octombrie particip la niste cursuri scolare lunare la Clubul Scolar Sportiv din Botosani unde am intalnit o minunata echipa. Acolo facem activitati scolare, kinetoterapie si cine are nevoie face si logopedie. Intr-un cuvant este ceva bine pus la punct si folositor pentru noi.

55 Responses to Despre mine

  1. […] descoperit azi un astfel de blog scris cu nasul. Iată-l: de pus la blogroll. Sunt Girada Marius. M-am nascut pe 05 03 1979 in orasul Dorohoi jud Botosani. Am avut o nastere […]

  2. Rodica Botan spune:

    Dumnezeu sa te binecuvinteze Marius…nu cum scrii este important ci ceea ce scrii.

  3. Ciprian spune:

    Dumnezeu sa te binecuvanteze pentru exemplul pe care il dai si sa iti dea viata vesnica unde nu vom mai suferi si vom trai in trupuri de slava.

  4. Marius Girada spune:

    ce e ala blogroll

  5. Adina spune:

    Marius, sa te rogi lui Dumnezeu in fiecare zi! El e bun si are grija de fiecare, chiar daca noi nu ne dam seama. Sa te ajute sa ajungi langa El, pentru ca acolo e, de fapt, Patria noastra! 🙂
    Dumnezeu sa ne ajute!

  6. Marius David spune:

    Bloroll este lista aia din dreapta în care fiecare blogăr recoamandă alte bloguri spre lectură.

    cu drag
    mc

  7. Andra spune:

    Bravo, Marius!

    Tine-o tot asa! Impartaseste din gandurile si sentimentele tale. Multumiri! Astfel, ne incurajezi si pe noi, ceilalti, cu lupte de alt fel sa gasim puterea sa luptam!

    Doamne, ajuta!
    Andra-Andreia

  8. adolescentzi spune:

    Marius, exemplul tau ne incurajeaza si poate oferi speranta celor multi si tristi, care au renunta sa mai lupte. Esti un invingator!

  9. ortodoxiacaleaceadreapta spune:

    Dumnezeu sa-ti ajute! Cred ca avem multe de invatat de la tine, Mariusica esti tare!

  10. Dacian spune:

    Am o deosebita placere sa-ti „inspectez” blogul, mi-au placut fantastic pozele cu muntii aceia impunatori si fermecati parca, asa ca tine si stradania ta, nu am sa-ti zic nimic de Dumnezeu si credinta si bla bla-uri din astea cu rugaciuni, pentru ca nu sunt „fan” biserica. Iti ofer in schimb altceva, toata aprecierea,respectul si admiratia mea. Esti un model de ambitie si forta supraomeneasca pentru mine, iti multumesc.

  11. vali spune:

    Ce voi zice deci, eu unul cu doua picioare,doua maini si toate functionale din plin si la turatie maxima?
    Oare ce voi mai putea zice?
    Si ce pot spune chiar acum?
    Domnul Isus sa iti dea pace si sa te binevorbeasca Tatalui nostru Dumnezeu.
    Numai Isus …
    Fi binecuvantat!

  12. elena spune:

    Dumnezeu sa te ajute sa ai parte de sanatate, putere sa depasesti orce obstacol si de a invinge. esti un exemplu bun pentru toti. sanatate si familiei .

  13. ana camelia spune:

    azi am citit despre tine marius…si fara vointa mea …am scapat o lacrima…pentru ca am descoperit un adevar crunt…nu sunt uneori destul de multumita cu mine insami…dar…punand in balanta ceea ce esti tu ..ca persoana ..realizez ca am multe de invatat inca..de la tine..de la viata..ce multe ai tu de spus marius…mie,celor de langa tine…tuturor oamenilor care plecam fruntea inaintea ta..pentru ca meriti…multumesc!!!

  14. Marius Girada spune:

    Nu am cuvinte de multumire pentru toti. Nu sunt omul in fata carui sa se plece capul. Nimic n-asi fi facut fara ajutorul Lui Dumnezeu. Eu ma consider un om normal fara calitati in plus fata de semenii mei si consider ca trebuie sa fii prieten cu toata lumea ,sa-i apreciezi si sa-i respecti DUMNEZEU ne-a dat o viata pe care trebuie sa o traim cu drag ,

  15. Marius spune:

    Esty un adevarat luptator….Dumnezeu sa te binecuvinteze MARIUS!!!! uh ai mai multe calitati decat un om normal k mine si k multi alti!!!! Dumnezeu sa te ajute in tot ceea ce vei dori sa faci!!

  16. zoltybogata spune:

    sall…bravo esti un adevarat luptator

  17. Ivan Andreea spune:

    Bravo Mariusica, sper sa pui cat mai multe poezii compuse de tine pe acest blog. Mult succes in continuare !

  18. BUNA ZIUA AM RAMAS PUTIN UIMITA VAZIND ARTICOLUL MEU SI MA GINDEAM CINE OARE LA PUBLICAT IMEDIAT DUPA SUTE DE RUGAMIN-TI LA CEI CARE POT SA MA AJUTE FACINDU-MI CAZUL CUNOSCUT AM SI AFLAT SI TIN SA-TI MULTUMESC SI CRED CA DUMNEZEU A ALES CA NOI CEI CARE AVEM NEVOIE DE AJUTOR SUNTEM PRIMI ….CU MULT RESPECT BIANCA SI DACA PO-TI PUNE SI : http://savebianca.blogspot.com ACOLO SUNTCERTIFICATUL SI POZA MEA ,DACA PO-TI?

  19. Csabi spune:

    Salut, Marius.
    Mă bucur că ţi-am descoperit blogul, eşti un adevărat tigru, pentru că doar el luptă şi vânează singur. Dacă ar exista un premiu Nobel pentru viaţă, tu l-ai merita pe deplin.
    Te deranjez în legătură cu o tabără pe care Fundaţia Motivation România o organizează. Ea se adresează în mod exclusiv, de această dată, persoanelor cu traumatisme vertebro-medulare. Dacă cumva ai cunoştinţe sau prieteni interesaţi, îi rugăm să sune la 0749047588.
    sau http://kineto3oradea.wordpress.com/2010/06/10/
    tabara/
    Mersi şi numai bine.

  20. simona spune:

    mai impresionat f mult si prin tot ceace treci te inteleg deoarece stiu f bine ce e boala dar nu uita ca Dumnezeu te iubeste si El iti va purta mereu de grija Dumnezeu sa te binecuvinteze si El sa te intareasca in fiecare clipa Puneti increderea in El

  21. ileana spune:

    Sant impresionata si totus care-i motivatia ta ce te face sa lupti? Comunicare e foarte buna ajuta la imbunatatirea relatiilor.Chiar daca esti asa Dumnezeu te-a creat cu un scop si anume sa-i incurajezi pe cei sanatosi pt lupta.Dumnezeu sa te binecuvinteze.

  22. Vlad spune:

    Bună Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

  23. crinu georgian spune:

    Ma bucur sa te cunosc Marius esti un om minunat si ma bucur ca te-am cunoscut..iti doresc toata sanatatea din lume si sper sa ne cunoastem si personal..Dumnezeu sa te binecuvanteze..tinem legatura:)

  24. Laurentiu spune:

    Da un adevarat luptator…felicitari…nici eu nu am gambe dar m au protezat cei de la AUCI…ROMA…0268220209 NR MEU….POT SA DAU LAMURIRI DESPRE AUCI…POZE…ETC…rentzy1963@yahoo.com

  25. Stela spune:

    Marius, tocmai am terminat de vizitat blogul tau si ce sa spun… sunt impresionata de performantele tale. Iti doresc succes in tot ce faci si daca doresti putem face schimb de linkuri. Daca vrei pe blogul meu la pagina Succesul tau as putea sa-ti fac putina reclama. Cu simpatie…

    http://www.stellabiju.blogspot.com/

  26. Apetrei Costin spune:

    Salut Marius.. si eu mi-am facut un blog…
    Ma numesc Costin Apegtrei. Am adaugat pe blogul meu daca nu te superi, mesajul tau.
    Eu sunt din Iasi am 36 de ani si incerc sa termin Farmacia.
    As vrea sa iti citesc poeziile.
    Sper sa MAI SCRII!
    http://costinapetrei.blogspot.com/2011/06/marius-e-randul-oamenilor-sa-iti.html

  27. Viorel B spune:

    Buna seara Marius!
    Azi, dupa ce am ajuns acasa nu am facut altceva decat sa-ti vizitez blogul. Multe dintre lucrurile pe care le-am discutat amandoi, atat ieri cat si azi, sunt oglindite atat de frumos pe acest blog. Sunt bucuros ca am avut sansa sa te cunosc personal si am convingerea ca intre noi se va lega o prietenie sincera. Iti voi mai trimite mesaje pe messenger.
    Cu pretuire,
    Viorel B.

  28. Laurentiu spune:

    Buna ziua, Ma numesc Burlacu Laurentiu si locuiesc in Brasov Zarnesti si sunt colaborator al Asociatiei Auci. Mentionez ca sunt o persoana cu handicap locomotor,handicap pe care l-am dobandit in urma unui accident rutier in care mi-am pierdut ambele gambe. Aflandu-ma in aceasta situatie cunosc destul de bine situatia grea prin care trece o persoana cu amputatii si care are nevoie de o proteza. Din postrura de coloaborator al Asociatiei Auci v-as ruga ca impreuna cu dumneavoastra sa facem cat mai cunoscut acest proiect”Baieti pe picioare” prin intermediul presei locale, televiziuni locale,radiolui local cat si prin lipirea de afise sau fluturasi, pentru a fi accesibil cat mai multor baieti cu amputatii din toata tara. În urma unui accident sau a unei boli, ti-ai pierdut unul sau mai multe membre (mîinile sau picioarele)? Toti din jurul tãu te marginalizeazã, te desconsiderã? Nu mai esti întreg, nu mai esti bun de nimic? Singura solutie rãmîne proteza. Dar ce te faci cînd nu ai bani s-o cumperi?! Te ajutã statul? Da… numai cã procedurile prin care poti obtine o protezã astfel sînt extrem de greoaie, pot dura ani întregi. Cu sigurantã prin aceastã situatie trec zeci, poate chiar sute de persoane, care aleg sã-si închidã viata. Totul se poate, însã, schimba. Asociatia Universitarã de Colaborare Internationalã (AUCI) din Italia îi ajutã pe tinerii români (bãrbati) care au unul sau mai multe membre amputate sã obtinã proteze în mod gratuit. Astfel, prin proiectul Bãieti pe picioare, Asociatia AUCI îsi propune sã schimbe viata unui numãr cît mai mare de persoane. Bãrbatii cu vîrste între 20 si 40 de ani, dezavantajati din punct de vedere social si economic, care,in urma unui eveniment traumatic, au suferit amputarea unuia sau a mai multor membre, pot beneficia de o protezã(proteze). Proiectul are scopul de a-i ajuta pe tinerii români lipsiţi de membre, de a efectua demersurile şi procedurile medicale necesare pentru obţinerea protezelor de înaltă calitate estetică şi funcţională. O proteză costă foarte mult pentru că este ca o maşină.Asociatia AUCI ofera proteze fiabile pentru că băieţii sunt tineri, iar acestea trebuie să-i ţină o viaţă, Proiectul “Baieti pe picioare” a luat nastere in iunie 2005 si de atunci de la un an la altul a fost ajutati din ce in ce mai multi baieti romani cu amputatii. Din anul 2005 si pana astazi au fost ajutati peste 80 de baieti din Romania. Numai in anul 2010 au fost ajutati 37 de baieti carora li s-au dat 41 de proteze. Asociatia Auci isi propune ca si de acum inainte sa ajute cat mai multi baieti cu amputatii. Asociatia Auci a încheiat un parteneriat în luna octombrie a anului 2009 cu Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei prin intermediul căruia persoanele care au unul sau mai multe membre amputate pot fi ajutate să obţină o proteză. Proiectul „Romania, băieţi pe picioare“, cu scop socio-sanitar, care îşi propune intervenirea asupra unui mare număr de subiecţi tineri cu unul sau mai multe membre amputate, din România, şi, deseori, cu o viaţă de marginalizare şi sărăcie. FOARTE IMPORTANT! Pacientii care vor merge in Italia pentru protezare nu vor plati absolut nimic. Toate costurile sunt suportate de Asociatia Auci. Pentru a beneficia de proiectul “Baieti pe picioare” pasii sunt urmatorii: 1) Completarea unui formular cu date personale ( nume si prenume, varsta,adresa unde locuieste, telefon, adresa e-mail, inaltime, greutate si cateva cuvinte despre modul in care a ajuns la amputatie) 2) Este nevoie de un set cu fotografii, din care sa se vada cat mai bine handicapul(amputatia) pacientului. In momentul in care avem toate aceste date personale impreuna cu fotografiile, pasii sunt urmatorii: 1) Eu, Burlacu Laurentiu colaborator al Asociatiei Auci le voi trimite catre doctorii de la Auci. 2) In momentul in care datele personale si fotografiile, ajung la asociatie, sunt studiate si analizate de doctorii de specialitate. In functie de gravitatea cazului si de situatia financiara si sociala a fiecarui pacient ii va fi intocmit un dosar medical. 3) In urma acestor investigatii pacientul va intra pe o lista de asteptare cuprinsa intre 4-6 luni. 4) In momentul in care pacientului ii va veni randul sa mearga in Italia (Roma) pentru protezare si recuperare, va fi contactat telefonic si prin e-mail de catre reprezentantii Auci. Cum trebuiesc facute corect fotografiile: Pentru cei cu amputatii de membre superioare….. Trebuiesc facute 9-10 fotografii imbracat in haine de strada Trebuiesc facute 9-10 fotografii in care sa se vada foarte bine bratul sau bratele amputate (LA BUSTUL GOL) In cazul in care exista un singur brat amputat trebuiesc facute 9-10 fotografi la bratul sanatos Fotografiile trebuiesc facute din mai multe unghiuri( spate,fata,lateral etc) si din plan apropiat si plan departat Pentru cei cu amputatii de membre inferioare…… Trebuiesc facute 9-10 fotografii imbracat in haine de strada Trebuiesc facute 9-10 fotografii in care sa se vada foarte bine piciorul sau picioarele amputate (IN CHILOTI) In cazul in care exista un singur picior amputat trebuiesc facute 9-10 fotografi la piciorul sanatos Tot la piciorul sanatos trebuiesc facute 5-6 fotografii la talpa piciorului cu ciorap Tot la piciorul sanatos trebuiesc facute 5-6 fotografii la talpa piciorului fara ciorap (sa fie talpa goala) Tot la piciorul sanatos trebuiesc facute 5-6 fotografii la talpa piciorului cu pantof,adidas etc Pentru cei cu un singur picior amputat, trebuiesc facute 9-10 fotografii cu carje,baston,cadru etc…afara din casa( in parc, in fata blocului, in curte, etc) Pentru cei cu ambele picioare amputate trebuiesc facute 9-10 fotografii: in carut,pe banca,pe scaun etc,afara din casa (in parc, in fata blocului, in curte, etc) In toate aceste fotografii trebui sa se vada persoana in cauza din cap pana in picioare inclusiv fata. Foarte important…. Fotografiile trebuiesc sa fie cat mai clare si cat mai corecte pentru ca doctorii de la Asociatia Auci sa poate vedea cat mai bine cazul dumneavoastra. De asemenea trebuiesc facute cat mai multe fotografi deoarece vor fi selectate cele mai importante pentru dosarul dumneavostra. Exemplu de formular: Cateva cuvinte cum ai patit accidentul: Adresa completa: Nume si prenume: Telefon: Adresa de e-mail: Varsta: Greutate: Inaltime Contact: Burlacu Laurentiu 07530552261 0743142909 rentzy1963@yahoo**** Fix 0268220209 Contact:Asociatia Auci Tel: +39 06 3015 4538 fax: +39 06 3550 5107 e-mail: auci@rm.unicatt.it ********* Adresa:L’AUCI si trova presso la Facoltà di Medicina di Roma – Università Cattolica del Sacro Cuore in Largo A. Gemelli, 8 Ex Collegio Joanneum, stanza 258 c

  29. Cu ea a fost mai greu, nu numai datorita faptului ca ea avea o relatie, dar Oana nu obisnuia sa zambeasca frumos oricarui baiat care o aborda.

  30. Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum ti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id ul asculta.

  31. Draga Marius,
    M-a impresiolnat povestea ta.Impreuna cu sotia mea am infintat pe facebook Cauza Respectati Demnitatea Persoanelor cu Dizabilitati din Romania,iar daca crezi ca e buna pentru tine adera la ea si indeamna si pe alti prieteni si cunoscuti de ai tai sa o faca.

  32. Foarte informativ mesaj . Vă mulțumim pentru a lua vreausalupt.wordpress.comtimp pentru a partaja punctul dumneavoastră de vedere cu noi . noroc !

  33. pantazi savu spune:

    salut marius. ma numesc sandu pantazi si sint din jud. ialomita. am urmarit emisiunea scurta data despre tine la pro.tv.te-am cautat pe net si am urmarit filmuletele tale. am o fetita de 17 ani care a avut aceeasi soarta ca si tine la nastere ,iar sotia mea a patit ce a patit si mama ta , chiar mai rau .vreau sa-ti spun ca ma bucur enorm cind am vazut cu cita dragoste esti inprejmuit de mama ta si de prietenii tai.tare as dorii sa pot comunica cu tine dar mai ales cu mama ta.eu am muncit mult cu fetita mea si voi munci in continuare. tot asa am surprinso si eu pe fica mea scriind cu nasul si i-am confectionat un dispozitiv care se pune pe cap. simplu dar bun.tare as dorii sa-ti inpartasesc din experientele mele si eu sa invat de la tine si mama ta lucruri care poate nu le stiu. va inbratisez. adresa mea de mess este alisandu70, iar nr de tel 0767877155

  34. marian spune:

    bravo tie marius DUMNEZEU SA TE apare de toate relele.iti doresc multa multa sanatate si mult noroc in viata,stiu cum e sa fii bolnav…dar capu sus pt ca intro buna zi totul va fi bine sa stii.iti spun din propria experienta..succes in continuare si multa multa sanatate.DUMNEZEU SA ITI AJUTE in tot cea ce iti doresti

  35. Daniela spune:

    Bună seara Marius,

    Îți scriu din Italia, mai exact Milano.M-a impresionat cazul tău, citind astăzi despre cazul tău( și eu sunt botoșăneancă).
    Vreau să-ți dau un sfat!Binenteles dacă îmi permiți.
    Intra pe net,pe site-ul Terapiei Bowen, dai clic pe județul Botoșani și vei găsi acolo o terapeută, care are și nr de telefon.
    Apeleaz-o și fă cu încredere această terapie, nu te opera!
    Și eu sunt terapeută, dar din pacate în acest moment nu sunt acasa, așa că nu te pot ajuta. Pentru mai multe detalii contacteaza-mă pe danarosu94@yahoo.it.
    Nu-ți asuma boala, gândeste pozitiv și roaga-te!
    Doamne ajută!

  36. ADRIAN spune:

    Adrian Tabol:
    sunt din iasi eu eu m-am nascut normal in 1961 si in 1963 m-m imbolnavit paralizie infantila spastica. si tot asa nu am facut nici o scoala dar m-am apucat sa invat singur mai intrebam pe ala , ala si asa am invatat sa citesc , sa scriu si i multumesc lui Dumnezeu ca mea da puterea asta de a invata acum am 50 de ani si tot asa sunt bolnav.

  37. Zai Teo spune:

    tot inainte , viata nu este usoara nici pentru cei sanatosi , noua celor cu probleme de sanatate ne trebuie OPTIMISM si totu se rezolva.

  38. foarte interesant imi place ceva similar si f bun este aici wzy.ro

  39. Adriana Forer spune:

    Esti o adevarata lectie de viata, pentru foarte multi oameni. Fiecare dintre noi ar trebui sa invete de la tine puterea de a trai. Ai tot respectul si admiratia mea!

  40. dana spune:

    Felicitari Marius, esti un OM extraordinar … prin tot ceea ce ai reusit sa faci si pentru oamenii frumosi pe care ai reusit sa-i aduni in jurul tau. Trebuie sa ne inclinam in fata ta noi toti ceilalti si sa-ti recunoastem puterea. Eu abia acum am aflat despre tine … am afisat pe pagina mea de Facebook blogul tau si sper ca si altii sa poata beneficia de puterea pe care o emani

  41. Marius Girada spune:

    Multumesc Antoneta. Meritul meu in tot ceia ce fac este doar de 5%, restul de 95% este puterea Lui Dumnezeu.

  42. dana spune:

    Ai dreptate Marius, dar in cati a pus Bunul Dumnezeu putere si noi, ca niste oale gaurite, o lasam sa se iroseasca. Meritul tau este foarte mare sa fii sigur de asta.

  43. adi spune:

    Veniti la Mine Toti cei truditi si impovarati si eu va voi da odihna .Luati jugul Meu asupra voastra

  44. adi spune:

    In Isus este invierea si viata.Daca il vei cunoaste pe El vei avea biruinta .Vorbeste cu El iar El te va asculta…

  45. M-am in scris in programul…Ragazzi in gamba inca din anul 2009 ianuarie…cred ca o sa imi creasca piciorul pana o sa ma ajute cu o proteza performanta.DOAR PROMISIUNI

  46. Florentina spune:

    Buna Marius.Am vazut povestea ta astazi pe Facebook.Si eu sunt din Botosani.Povestea ta m-a impresionat,esti in om deosebit.Datorita tie am vazut cate lucruri nu apreciez in viata in ciuda faptului ca sunt perfect sanatoasa…cate lucruri pot face si am plang zi de zi cat de grea e viata…Mi-as dori sa mai vorbim sa imi dai si mie macar un dram din puterea ta de a lupta.Multa sanatate si ai grija de tine!

  47. rusbianca spune:

    Multa credinta si putere in continuare Marius! Esti un luptator. Reusesti sa impresionezi si sa inspiri oameni cu taria ta de caracter si perseverenta. Om bun, numai de bine!

  48. nicumihali spune:

    esti un exemplu de putere si curaj pentru noi ceilalti care atat de des ne plangem ca viata e grea si plina de incercari.
    mult noroc si bucurii cat mai multe !

  49. Plesescu Olga spune:

    Buna Marius,am citit povestea vietii tale si sunt f impresionata de curajul tau de a lupta, de eforturile supraomenesti pe care le faci ca sa scrii,pt ca se vede clar ca nu ti-e usor sa scrii folosind nasul,dar mai ales de cunostintele si largul tau orizont.Esti un autodidact neantrecut.Apreciez mult inclinatia ta spre lucrurile spirituala.si fiindca ai amintit de beneficiile jerfei de rascumparare a lui Isus,mie personal mi-ar placea sa vorbim mai mult despre acest subiect.in Sfintele Scripturi exista niste profetii care isi vor avea implinirea in viitor si ne pot da speranta ca viitorul omenirii ascultatoare de Dumnezeu va fi minunat,tocmai datorita faptului ca Isus s-a dat viata ca pret de rascumparare pt om ,Eu iti scriu aici cateva trimiteri la care daca meditezi cu atentie iti pot aduce multa speranta ,mangaiere si bucurie.Primeste-le ca pe o veste buna din partea lui Cristos pentru special pentru tine.De ex eu am citit asa in seara asta in Biblia mea, in Isaia 33 cu versetul 24;”Marius nu va mai zice ‘sunt bolnav’.Sau Isaia 35cu versetul 6″Marius va sari ca un cerb,limba lui Marius va,striga,va canta de bucurie”.SauApocalipsa 21cu versetul 4″El,Dumnezeu va sterge orice lacrima din ochii lui Marius,si Marius nu va sti ce este moartea.Nici ce este jalea ,nici ce este strigatul ,nici ce este durerea,pentru ca tot ce il durea pe Marius …a trecut…Incearca si tu in Biblia ta …Ma poti gasi pe facebook cu numele de Plesescu Olga,poti sa-mi faci mesaj personal. it dores multa pace sufleteasca,bucurii si speranta in Dumnezeu.

  50. cimpianlaura spune:

    Buna dragul meu prieten,nu ne cunoastem personal insa am ramas surprinsa sa vad apelul tau facut pe situl tau in numele meu.Eu sunt Laura asistenta care in urma cu un an cerea cu disperare ajutorul tuturor pentru a reusi sa se opereze in strainatate,pentru o tumora cerebrala.Am reusit ! Am reusit cu ajutorul Domnului si a oamenilor de buna credinta.Am fost operata in Finlanda,,tumora crestea vertiginos,plus am aflat ca aveam si o hidrocefalie pe partea stanga,insa cu ajutorul Dumnezeului Nostru operatia a fost un succes,Am ramas cu o hemipareza stanga accentuata mai mult la picior pe care acum prin recuperare incerc sa o diminuez cat de mult pot,Merg cu carja si insotitor pentru ca inca nu imi controlez piciorul stang bine.Iti multumesc Marius de ajutorul acordat si iti doresc si tie sanatate multa si sa nu cedezi niciodata sa fii optimist pentru ca toate se rezolva incet si cu rabdare.Daca vreodata te pot ajuta cu ceva ,te rog sa imi scrii mesaj pe blogul meu.Cu stima si respect Laura

  51. Marian popa spune:

    https://m.youtube.com/watch?v=hzls8C24WDU. Buna Marius în primul rând îți doresc multă sănătate si răbdare , eu ma numesc Popa Marian si suntdin Jud Suceava , si în 2003 am avut un accident feroviar si am rămas paralizat de la gât in jos si acum scriu si eu cu gura

  52. Andrei spune:

    Marius vreau sa te felicit si sa iti urez mult succes in viitor, sa nu renunti la dorintele tale, sunt convins ca ai sa te vindeci. Sanatate la toti oamenii.

  53. Marius Girada spune:

    Mulțumesc Andrei.

Lasă un comentariu

Adela Pârvu - Interior design blogger

O viaţă avem? Colorată să fie!

Alăptează!

Resurse pentru suport in alaptare

WELCOME TO ROMANIA !

With this Blog we want to get you out there and explore this wonderful place called ROMANIA !

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Adolescentzi

un blog pentru fiecare dintre voi

Blogul Asociatiei IHTIS Romania

Promovam interesele tinerilor cu dizabilitati fizice